Jo Nesbø ble født i 1960. Før han begynte å skrive bøker, gjorde han mye forskjellig: Han har blant annet jobbet som journalist og som megler, og han var vokalist og låtskriver i bandet Di Derre. De holder fortsatt en og annen konsert.

Nesbø debuterte som forfatter med Flaggermusmannen i 1997. Det var første gang vi møtte politietterforsker Harry Hole. Politi fra 2013 er 10. bok med den litt slitne politimannen i hovedrollen. I 2007 ga Jo Nesbø ut sin første bok for barn: Doktor Proktors prompepulver. Siden har det kommet tre bøker til om den helsprøe professoren og medhjelperne hans, Lise og Bulle: Doktor Proktors tidsbadekar (2008), Doktor Proktor og verdens undergang. Kanskje (2010) og Doktor Proktor og det store gullrøveriet (2013). Doktor Proktor og verdens undergang. Kanskje ble tildelt Kritikerprisen for beste barne- og ungdomsbok i 2010. Doktor Proktors prompepulver er blitt både film og teater, og senere i år kommer filmen basert på bok nr. 2, Doktor Proktors tidsbadekar.

Jo Nesbøs bøker er solgt i mer enn 15 millioner på verdensbasis. Han regnes som en av Europas beste forfattere og er oversatt til 46 språk.

Les mer om Jo Nesbø på Aschehougs hjemmeside.